از چه نوع cms برای راه اندازی سایتمان استفاده کنیم؟ اگر شما هم تصمیم گرفتهاید سایت طراحی کنید ولی نمیدانید از چه نوع سیستم مدیریت محتوایی برای طراحی سایت استفاده کنید پیشنهاد میکنم این مقاله را از دست ندهید چون میخواهیم بهترین سیستمهای مدیریت محتوا cms را به شما معرفی کنیم.
عمده ترین دلیل نیاز به یک سیستم مدیریت محتوای وب، برای سایتهای پویا تغییرات دورهای است که در سایت ایجاد میشود. اگر سایت شما ایستا باشد هر بار برای ایجاد تغییرات نیاز به برنامه نویسی و تغییر در کدها خواهید داشت و در صورت عدم دانش کافی میبایست هر بار به شرکتهای طراحی سایت مراجعه نمایید. ولی در صورت استفاده از سیستم مدیریت محتوا میتوانید به راحتی تغییرات را ایجاد نمایید. در ادامه به معرفی چند مورد و در نهایت معرفی بهترین سیستم مدیریت محتوا و امن ترین cms ها میپردازیم.
طبق گزارش جامعه آماری منتشر شده ۶۳% از مردم جهان از سیستم مدیریت محتوای “وردپرس” استفاده میکنند. پس از آن “جوملا” با ۱۴% در رتبه دوم و “دروپال” با ۸% در رتبه سوم قرار دارند. رتبه چهارم به سیستم مدیریت محتوای “TYPO3″ با ۲% تعلق دارد. البته در ایران نیز از سیستم مدیریت محتوای” نیوک” نیز به طور گستردهای استفاده مینمایند. دقت داشته باشید با توجه به رقابت CMS ها این آمار متغیر است.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس WordPress نیازی به هیچ معرفی ندارد، بدون شک یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین سایت سازهای دنیا است. این سایت ساز که تحت PHP طراحی و بهینهسازی شده است توانسته نگاههای بسیاری را به سمت خود جذب کند. در مقالههای قبل، با ورد پرس آشنا شوید و طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس و جوملا با این دو سیستم مدیریت محتوا آشنا شدید، در این مقاله به بررسی چند سیستم مدیریت محتوا دیگر میپردازیم.
سیستم مدیریت محتوا جوملا joomla
جوملا نیز مانند وردپرس از محیط کاربری ساده و کاربرپسندی برخوردار است، اما شاید در کارکرد یک پله پایینتر از وردپرس قرار بگیرد چرا که کاربر نیاز به مدت زمان بیشتری برای یادگیری مدیریت خود از طریق کنترل پنل دارد. نزدیکترین تعقیبکننده وردپرس بدون شک جوملا است اما راه زیادی برای رسیدن به آن دارد، چرا که با این وجود تنها ۳% از تمام وب سایتهای جهان با این CMS ساخته شده که البته به هیچ عنوان عدد کمی نیست اما در قیاس با رقیب خود حرفی برای گفتن ندارد.
سیستم مدیریت محتوای دروپال Drupal
دروپال یکی دیگر از سیستمهای مدیریت محتوا متن باز است. دروپال گزینه خوبی برای افرادی است که قادر به استخدام برنامه نویس هستند. مناسب افرادی است که قصد طراحی سایت سفارشی دارند. بدون شک دروپال Drupal نیز یکی از بزرگترین و محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا در جهان است، دروپال نیز یکی از CMS هایی است که جهت مدیریت و طراحی وب سایتهای اینترنتی راه اندازی شده است.
- یکی از مهم ترین دلایل استقبال کاربران از سایت ساز دروپال متن باز بودن (اپن سورس) بودن آن است.
متن باز بودن به این معنی که به رایگان در دسترس کاربران قرار میگیرد سپس قادر خواهید بود تمام کدهای نرم افزار را به صورت دستی ادیت و آن را اختصاصی کنید. در نتیجه نیازی به پرداخت هزینههای سالانه و ماهانه ندارید. مرجع اصلی سیستم مدیریت محتوای دروپال به نشانی www.drupal.org است.
یکی از دلایل استفاده کاربران از دروپال سادگی و تنوع امکانات آن است، که برای راه اندازی یک وب سایت حرفهای مناسب است. در عین حال دروپال امکانات امنیتی وسیعی را در اختیار مدیران سایت قرار میدهد که موجب میشود کاربران بتوانند از سایت استفاده کنند. به همین ترتیب میتوان گفت دروپال جزء امنترین cms ها است. در نظر داشته باشید دروپال یک سایت ساز تحت PHP است که جهت راه اندازی وب سایتهای داینامیک کاربرد دارد. دروپال یک CMS یا سیستم مدیریت محتوا است، که ابزار برتر، برای تلفیق فناوری Open source، دیتابیسهای ذخیره اطلاعات و ابزارهای رمزنویسی صفحات وب چون HTML و CSS به شمار میرود، استفاده از این نرم افزار باعث میشود وب سایت از نظر فنی با سرعت تصاعدی بیشتری پیشرفت داشته باشد.
مزایا
- افزودن مطالب در دروپال آسان است. برای انواع محتوا سفارشی انعطاف پذیر است و گزینههای زیادی را ارائه میدهد.
- ماژولهای مختلف زیادی وجود دارد که میتوانید به سایت خود اضافه کنید. اینکار مانند نصب افزونههای وردپرس است.
- مانند جوملا و وردپرس سایتها و فرومهای زیادی برای پشتیبانی وجود دارد.
- مدیریت کاربر آسان است و با یک سیستم داخلی میتوانید کاربران جدیدی را اضافه کنید و دسترسیهای مختلفی را تنظیم کنید.
معایب
- اگر از دروپال استفاده کنید تغییرات ظاهری سایت به مراتب خیلی سختتر از جوملا و وردپرس است و برای افراد مبتدی مناسب نیست.
- برای توسعه دروپال شما نیاز به یک برنامه نویس دارید که هزینههای زیادی را باید متحمل شوید.
فروشگاه ساز مجنتو Magento
Magento یک پلتفرم تجارت الکترونیکی قدرتمند متن باز از شرکت بزرگ نرم افزاری adobe است. دارای نسخه رایگان و تجاری است، که نسخه تجاری آن شامل هزینههای زیادی است.مجنتو براساس فریم ورک zend پیاده سازی شده است که آن نیز یک فریم ورک متن باز PHP است. ساختار مجنتو طوری طراحی شده که برای کار با آن نیاز به آموزش و یادگیری دارید، حتی کار با محیط مدیریت آن کمی مشکل است. مورد دیگر کمبود اطلاعات و مستندات کافی از سوی توسعه دهندگان مجنتو است که کار با آن را کمی مشکل نموده است. مرجع رسمی فارسی زبان این سیستم به نشانی www.magento-farsi.com و مرجع اصلی آن به نشانی www.magento.com است. با مراجعه به هرکدام از این سایتها می توانید آخرین نسخه سیستم مدیریت محتوای مذکور را تهیه نمایید.
هنوز نمیتوان به صورت دقیق گفت، مجنتو بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه است. چون کاربر را کمی سردرگم میکند و پیچیده است! شاید اگر کمی سادهتر بود میتوانست جایگاه بهترین را درمیان کاربران داشته باشد. مجنتو دارای دو نسخه Enterpris و Community است که مورد اول را میبایست خریداری نمایید و دیگری رایگان در دسترس است. از قابلیتهای این سیستم میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- ابزار تجاری قوی جهت بازاریابی قدرتمند محصولات
- پشتیبانی فنی طلایی تیم توسعه مجنتو(اصلاً پشتیبانی خوبی ندارند!) و Scalable performance
- انعطاف پذیری مناسب و قابلیتهای سایت
- قابلیت جستجوی پیشرفته
- سادگی در استفاده و همچنین دسترسی لایهای در محیط مدیریت
- افزایش فروش بوسیله فناوری یکپارچه سازی، ابزارها و برنامههای کاربردی، قابلیت نصب روی چند سرور و لایسنس نامحدود
- نسخه نمایش ویژه تلفن همراه
مزایا
- مجنتو امکان کاستومایز سازی بالایی دارد. third-party extensions زیادی برای افزودن ویژگیها در دسترس است.
- با این cms محصولات و مشتریان زیادی را میتوانید مدیریت کنید بدون اینکه با افت سرعت و کندی سایت مواجه شوید.
- سایتهای بزرگی مانند: نایک، فورد و کوکا کولا از این پلتفرم استفاده میکنند.
- قابلیت اضافه کردن انواع درگاههای پرداخت بین الملی را دارد.
معایب
- برای مبتدیان توصیه نمیشود.
- هزینههای پشتیبانی بالایی دارد.
- پیدا کردن متخصص برای توسعه آن سخت است.
سیستم مدیریت محتوای تایپو۳ ( TYPO3)
TYPO3یک سیستم مدیریت محتوا متن باز برای اهداف مهم در وب و اینترانت است. مادامی که از یک مجموعه از رابطها و توابع و ماژولهای آماده آن استفاده کنید، از قابلیت انعطاف پذیری و توسعه پذیری آن لذت میبرید.
TYPO3محبوب و رایگان، یک سیستم مدیریت محتوای اپن سورس است. این انعطاف پذیری به شما اجازه ساخت یک وب سایت قدرتمند و پیچیده را میدهد. مرجع اصلی آن به نشانی www.typo3.org است.
این سایت ساز تا حدی مناسب و دارای امکانات قابل قبولی است، ولی به خاطر پشتیبانی و ساختاری که دارد برای استفاده ما فارسی زبانان چندان مناسبی نخواهد بود.
برخی از سیستمهای مدیریت محتوا به صورت اختصاصی به جهت ایجاد وب سایتهای فروشگاهی تعبیه شدهاند و فقط برای سایتهایی با موضوع کسب و کار الکترونیک (E-Commerce) مناسب هستند.
سیستم مدیریت محتوای نیوک phpNuke
مرجع رسمی فارسی زبان این سیستم به نشانی www.phpnuke.ir و مرجع اصلی آن به نشانی www.phpnuke.org است. با مراجعه به هرکدام از این سایتها میتوانید آخرین نسخهی این سیستم مدیریت محتوای محبوب را تهیه نمایید. سایت ساز نیوک نیز یکی از قدرتمندترین سایت سازهای دنیا است، که به شما این امکان را میدهد بدون داشتن دانش کافی از کد نویسی و تنها با فشردن چند کلیک در مدیریت این CMS بتوانید صفحات گرافیکی را خلق کنید.
در واقع PHP Nuke یک سایت ساز تحت PhP است، که توانایی ایجاد کردن صفحات پویا و داینامیک را برای شما فراهم میکند.
به دلیل این که این سایت ساز طیف وسیعی از امکانات را جهت انتشار مقاله، فایل و عضوگیری پیشرفته در اختیار کاربران خود قرار داده، اغلب از این CMS محبوب برای راه اندازی سایتهای دانلود و فروش فایل استفاده میشود.
امکانات سایت ساز نیوک
- عضو گیری پیشرفته و نظارت کامل بر ورود و خروج کاربران
- امکان ساخت انجمن توسط CMS
- ارسال خبرنامه برای اعضاء سایت
- آمارگیر بسیار پیشرفته
- مسدود کردن دسترسی برخی از IP ها به سایت
- ابزار دانلود فایل برای اعضاء
- سیستم تنظیمات امینتی پیشرفته
- و….
ما معتقدیم که وردپرس بهترین سیستم مدیریت محتوا و سایت ساز در جهان است. بیش از ۶۵% از کل وب سایتهای جهان با وردپرس طراحی و پشتیبانی میشود و همین دلیل قانع کنندهای برای استفاده از وردپرس است.
وردپرس هر آنچه که برای طراحی یک سایت به آن نیاز دارید را در اختیار شما قرار میدهد. نصب و شروع کار با وردپرس بسیار آسان است و به هر ویژگی که فکر کنید میتوانید با افزونههای منتشر شده به سایت خود اضافه کنید.
در وردپرس میتوانید یک سایت فروشگاهی، یک فروم، یک سایت آموزشی، یک سایت شرکتی، یک سایت خبری و تقریبا هر چیز دیگر که میتوانید به آن فکر کنید را راه اندازی کنید.
محدودیتی در مورد کارهایی که میتوانید با وردپرس انجام دهید وجود ندارد و با همه این توضیحات بهترین گزینهای که برای شروع طراحی سایت میتوانیم به قاطعیت معرفی کنیم وردپرس است.
خیلی ممنونیم از شما که تا اینجای مقاله با ما همراه بودید امیدواریم که مفید باشد و ستفاده لازم را ببرید. حتما حتما حتما نظرات و پیشنهادات و همچنین تجربههای خود را با ما و مخاطبان دیگر به اشتراگ بگذارید تا استفاده کنیم همچنین اگر تجربه کار با هر یک از سیستمهای مدیریت محتوایی که گفته شد دارید ممنون میشویم نظرات خود را زیر همین پست برای ما بنویسید.