اندروید (به انگلیسی: Android) یک سیستمعامل موبایل است که گسترش آن با گوگل است. اندروید بر گرفته شده از لینوکس و دیگر نرمافزارهای متنباز طراحی شده است که اول در دستگاههای لمسی مانند تلفن هوشمند و تبلت استفاده شد، اندروید از سال ۲۰۱۱ پرکاربردترین سیستمعامل موبایل و از سال ۲۰۱۳ پرکاربردترین سیستمعامل برای تبلتها بوده است. از سال ۲۰۱۷ نیز بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه داشته است. اما بهتازگی گوگل Android TV را برای تلویزیون و Android Auto برای خودرو و Wear OS را برای پوشیدنیها (مانند ساعت هوشمند) توسعه داده است.
ويژگيها و خصوصيات اندرويد
- پشتيباني از تکنولوژيهاي اتصال (Connectivity) شامل GSM/EDGE, CDMA, EV-DO, UMTS, Bluetooth و Wi-Fi
- پشتيباني اندرويد از فرمتهاي مختلف فايلهاي مالتي مديا مثل MPEG-4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF
- SMS , MM و XMPP فرمهايي هستند که اندرويد براي ارسال پيغامهاي متني يا همان SMS از آنها پشتيباني ميکند.
- مرورگر موجود در اندرويد بر اساس فريم ورک اوپن سورس WebKit توسعه يافته است.
- SQLite نرم افزاريست که براي ذخيره دادهها و مديريت بانکهاي اطلاعاتي سبک در اندرويد در نظر گرفته شده است.
- ماشين مجازي جاوا (Java Virtual Machine) در اندرويد به صورت پيش فرض تعبيه شده است. تمام برنامههاي اندرويد بايد به زبان جاوا نوشته شوند. البته اين نسخه از JVM براي دستگاههاي موبايل بهينه شده است.
- ابزارهاي مختلف اندرويد براي توسعه دهندگان به راحتي در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتيباني ميشوند. اين ابزارها شامل کتابخانهها، خطاياب، شبيه ساز گوشي و يکم پلاگين براي اکليپس است.
- اندرويد از سخت افزارهاي مختلف همچون GPS و دوربين هاي متنوع پشتيباني ميکند.
- تصاوير و فايلهاي گرافيکي بوسيله OpenGL پردازش ميشوند که کيفيت بالاتري خواهند داشت.
مهمترین تفاوت گوشیهای اندرویدی و آیفونها چیست؟
از لحاظ وظایف روزمره، این دو سیستمعامل تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ به خاطر اینکه هردوی آنها برای اجرای وظایف معمول از روشهای نسبتا مشابهی استفاده میکنند. اما مهمترین تفاوت آنها در زمینهی شخصیسازی است؛ زیرا اندروید از قابلیتهای شخصیسازی زیادی بهره میبرد و این در حالی است که اپل سیستمعامل iOS را تا حد زیادی محدود کرده است.
منبع: https://rasekhoon.net